API

PWA vs native app: een vergelijking

Algemeen PWA op Andriod PWA op iOS Native App (Android & iOS)
Ontwikkelingskosten € 2.500,- tot € 7.500,- (incl. iOS). Prijs is sterk afhankelijk van wensen en eisen. € 2.500,- tot € 7.500,- (incl. Android). Prijs is sterk afhankelijk van wensen en eisen. > € 10.000,-Dit ligt sterk aan je wensen en eisen maar doorgaans zijn starten de investeringskosten boven de 10.000 euro en lopen sterk op.
Onderhoudskosten € 480,- per jaar (inclusief notificaties) € 480,- per jaar (inclusief notificaties) Gemiddeld € 1.000,- - € 2.500,- per jaar (5% -20% van aanschafprijs. )
Snelheid / time to market Een PWA kan variërend van de wensen in een aantal dagen tot een aantal weken gebouwd worden. Een PWA kan variërend van de wensen in een aantal dagen tot een aantal weken gebouwd worden. Het bouwen van native app kan maanden duren, zeker door het verificatieproces bij de AppStore van Apple.
User Experience
Downloaden van de app Via een pagina op je mobiele site waar je een popup ziet met de vraag of je de app wilt downloaden. Je voegt de app toe door in Safari naar de mobiele site toe te gaan en onderaan op het ‘delen’ icoon te klikken en daarna op ‘Add to Home Screen’ te klikken. Via Google Play of de AppStore.
In-app aankopen Nee Nee Ja
Security-level High High High
Snelheid Goed Goed Top

Blijf up-to-plate

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief